Guldhanden 2024 står redo att hylla framstående prestationer inom automationsvärlden! För att säkerställa rättvisa och expertbedömningar har en kunnig jury sammanställts. Lär känna personligheterna i jurygruppen som kommer att vägleda utnämningen av Årets unga automationsledare och Årets automations innovation.
Namn: Erik Molin
Befattning: Projektledare / Operativt ansvarig på SEIIA
Meriter: Automationsingenjör som bytt inriktning och jobbar idag mer för Industrins digitalisering.
Vad skulle du säga är mest inspirerande med dig och ditt bidrag som jurymedlem i Guldhanden?
Att jag har en översiktlig syn på utmaningarna i industrin och hur behovet av kompetens kommer förändras när ny teknik tar över.
Namn: Valeriy Vyatkin
Titel: Professor
Meriter: Ämnesföreträdare, Chaired Professor för Tillförlitlig Kommunikation och Beräkningar, Luleå tekniska universitet
Du är ensam representant från ett universitet i jurygruppen – hur komplettera du de andra jurymedlemmarna? Jag är involverad i många forskningsprojekt relaterade till framtidens industriella automation och skulle kunna tillföra denna perspektiv vid utvärderingen av kandidater.
Namn: Ove Leichsenring
Titel: Ordförande Swedish Industrial Robot Association SWIRA
Befattning/meriter: Har tidigare arbetat hos ABB Robotics bla som produkt och marknadschef inom robotbaserad automation.
Vilken positiv påverkan har du haft inom ditt område?
Genom samarbeten med företag, organisationer och myndigheter har jag aktivt främjat robotautomationssektorns tillväxt i mer än 40 år. Debattartiklar och föredrag har varit ett sätt för mig att dela kunskap och stimulera till viktiga diskussioner om industriell utveckling. Jag har aktivt medverkat till etableringen av en robotautomationskonferens och automationsmässa som blivit uppskattade plattformar för innovation och affärsmöjligheter. Mitt engagemang i Tillväxtverkets stödprogram Robotlyftet är något jag är särskilt stolt över. Framtiden för automationsindustrin ser ljus ut och jag ser fram emot att vara medlem i Guldhanden juryn och utveckla dagens unga talanger som kommer att leda morgondagens automationsindustri.
Namn: Linnéa Svenman Wiker
Titel: Projektledare, RISE Livslångt lärande
Meriter/Befattning: 10 års arbete med att stärka svensk processindustri genom digitalisering. I min nya tjänst som projektledare i enheten Livslångt Lärande på RISE fokuserar jag ännu mer på individens och organisationens lärande vilket är en förutsättning för att nyttja digitaliseringens möjligheter.
Vilka insikter tar du med dig till juryn?
Digitalisering ger stora möjligheter för svensk industri, men kräver konstant kompetensutveckling, det finns stor potential för den som vågar lära nytt men också inspirerar till kollegialt lärande. Våra unga talanger är en förutsättning för att Sverige ska fortsätta ha en stark industriell positionering!
Namn: Bernt Henriksen
Titel: Senior Automations & Produktionsspecialist
Meriter: Byggt, levererat och jobbat med automationssystem i 40 år. Utbildat studenter på yrkeshögskolor, högskolor och universitet. Jobbat och utvecklat Automation Region, Sveriges största automationskluster samt även med Robotdalen som jobbar med avancerade lösningar runt robotik. Frekvent föredragshållare i ämnet beställarkompetens.
Vilken erfarenhet eller insikt tror du att du kan tillföra och som kan göra en avgörande skillnad när det kommer till att bedöma och utse Årets unga automationsledare och Årets automationsinnovation?
Vi lever i en mycket snabbt utvecklande teknisk värld där vi också måste få med personal och hela verksamheten för att förändringar ska lyckas. Att jag då både har en stor erfarenhet och en nyfikenhet på det nya gör att jag har en stor bred palett att bidra med.
Läs intervjuerna med dom nominerade hitintills HÄR