I början på juni i år lanserade Doosan Robotics sin nya E-serie inom kollaborativa robotar.
En NSF-certifierad kollaborativ robot speciellt skapad för mat och dryckesindustrin. Med hög livsmedelshygiensäkerhet och funktioner som förseglade mellanrum mellan cobotens anslutningsaxlar.
Den Flexibla, slimmad designen på coboten gör att den är enkel att installera och passar i dem flesta arbetsutrymmena. Den kan praktiskt taget göra vilken mat och dryck som helst.
Det extremt konkurrenskraftiga priset samt säkerhet och hygienstandarden den besitter, har resulterat i att den implementerats i en mängd olika applikationer inom restaurang/livsmedel branschen världen över, så som fritering, stekning, servering, göra kaffe och andra drycker.
Utöver E-serien har Doosan Robotics ett omfattande utbud av kollaborativa robotmodeller. M-, A- och H-serien. Med ett viktspann från 4 kg upp till 25 kg och en räckvidd från 900mm upp till 1700 mm. Anpassade för processprestanda och industriella behov.
För vidare information kontakta RT Robotics AB, agentur för Doosan Robotics i Sverige och Norden.