Cat AB

DIN PARTNER LÄNGS ER INDUSTRI 4.0-RESA, FÖR EN EFFEKTIV INDUSTRIELL IT-INFRASTRUKTUR

 

I över 30 år – och innan Internet of Things, IoT, hade etablerats – har Cat AB arbetat med tekniska lösningar som många av dem idag infaller inom det samlingsbegreppet.

 

Under 29 av de åren har bolaget samarbetat nära med Moxa, en av de största leverantörerna i världen av utrustning för industriell datakommunikation. Med vilka de har ett av de längsta samarbetena i Europa. Allteftersom digitaliseringen växlar upp takten även inom industrin har Cat AB fokuserat sin verksamhet på att vägleda företag in i Industri 4.0 – smart, effektivt och säkert.

 

Tidigare hade maskinernas datadrift och de industriella styrsystemen, OT och IT, sina egna nätverk, men i samband med att gränserna mellan teknik och medier suddas ut, ökar också riskerna för dataintrång och cyberattacker.

 

– Utvecklingen inom industrin sker allt fortare, och utan moderna industriprocesser blir det idag svårt för industriföretagen att klara sig, säger Pontus Lundin, vd på Cat AB.

För att förenkla integrationsprocessen använder du lösningar och produkter med inbäddad säkerhet. Exempelvis kan Deep Packet Inspection, DPI, vara till hjälp eftersom det gör att industriella protokoll kan skyddas med specifika säkerhetsåtgärder. 

 

Skadlig kod kan exempelvis blockeras i dataströmmen via en enhet. 

– Du adderar på så sätt ett extra lager av säkerhet till er befintliga brandvägg. Vi ser det som vår mission på Cat AB att hjälpa våra kunder att utveckla sina projekt.

 

– En av våra styrkor är det nära samarbetet med våra leverantörer, varav Moxa är den primära samarbetspartnern. Moxa har 12 kontor runt om i världen och mer än en tredjedel av personalstyrkan arbetar med teknik, forskning och utveckling, R&D.

 

Med Moxas högkvalitativa, moderna produktutbud och Cat ABs långa erfarenhet och expertis inom industriell datateknik, kan de tillsammans erbjuda utrustning och program till industriella nätverk även inom de tuffaste industriella miljöerna.

 

– Vi har flera olika lösningar för olika behov, som färdiga IIoT Edge gateways med möjlighet för direkt anslutning till Amazon AWS och Microsoft Azure. Skulle du av någon anledning istället vilja använda era egna servrar, med en egen molntjänst, kan vi bistå med också detta, avslutar Pontus Lundin.

 

Läs mer på catab.se

Fakta

Cat AB

Adress

Cat AB

Kontakt

Adress