L

Big data gör pappersbruket effektivt

 

Empower har sålt analystjänsten Emsight till Stora Ensos pappersbruk i finska Anjala, rapporterar Empower. Syftet är att utnyttja brukets produktionsdata för att förebygga produktionsstörningar.
– På Anjala samlar givarna dagligen in data från tusentals mätpunkter. Vi har redan samlat in mycket data och funderat på hur vi kan utnyttja dem på bästa sätt, säger Kaisa Suutari, projektledare med ansvar för ny teknik vid pappersbruket i Anjala.


– Man skulle kunna säga att det är frågan om en test av en verksamhetsmodell, eftersom det i varje bruk alltid finns egna specifika behov som man kan lösa med hjälp av förebyggande analys.
– Tjänsten åt Stora Enso produceras av Empower i samarbete med Quva Oy, verksamt inom området industriell big data-analys. Den implementeras på bruket under hösten och är utformad som analys av feltillstånd i produktionen, säger Emil Ackerman, vd för Quva Oy.
Analysen görs med hjälp av matematiska algoritmer som utgår från processkunskapen med de observationer som gjorts. Det bästa resultatet när det gäller att utnyttja big data uppnås när automatisk dataanalys, substanskunskap och lokalkännedom förenas.

Dagmar Zitkova Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Publicerad wtorek, 31, październik 2017 08:27

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine

Sök i nyheter