L
– Mycket glädjande, säger Alexander Clomén, chefsjurist på Svensk Industriförening, Sinf, i en kommentar till sin senaste Barometer.

Svenska underleverantörer fortsätter att vara positiva när det gäller konjunkturutvecklingen, rapporterar Sinf i sin senaste konjunkturraport, Industribarometern.  
–En mycket stark Underleverantörsbarometer visar siffror som vi inte har sett sedan 2010. Det är naturligtvis mycket glädjande, säger Alexander Clomén, chefsjurist på Svensk Industriförening Sinf.


Barometern presenterades på Elmia Subcontractor i Jönköping i slutet av november.
Antalet företag som ökar sin omsättning ligger på över 60 procent för det tredje kvartalet 2017. Det är fjärde kvartalet i följd där man ligger över 60 procent i ökning. Dessutom visar Underleverantörsbarometern positiva omsättningsförändringar för fjärde kvartalet i rad. Senaste gången det hände var 2010.
De enda negativa siffrorna i undersökningen är att svenska underleverantörer slår larm om brist på arbetskraft. Behovet av kompetens och utbildad arbetskraft har inte varit så högt sedan 2007. 63 procent har problem med att hitta rätt personer för rätt arbetsuppgifter.

Ny VD för Sinf                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Den 6 november tillträdde Joakim Norlén som ny VD för Sinf. Han har en bakgrund inom elektronikindustrin och kommer närmast från sensortillverkaren Sick. Han har arbetat med försäljning, utveckling, produktion och som VD för två bolag.
– Det gäller att vara lyhörd för våra medlemmars behov. Sinf arbetar med att tillgängliggöra medlemmarnas enorma kompetens och erfarenhet, säger Joakim Norlén i en kommentar.

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine

Aktuellt nummer