L

 

Rockwell Automation har nyligen släppt ut en ny upplaga av sin bok om maskinsäkerhet, ”Machinery Safebook 5”, rapporterar Rockwell Automation.
Rockwell hoppas på att även denna upplaga av boken kommer, att fungera som en referens för maskinsäkerhetslösningar.


Upplagd som en guide
Boken är upplagd som en guide till säkerhetsrelaterade styrsystem för maskiner och bygger på bokens föregående version. I den nya upplagan presenteras ny information tillsammans med en mängd olika exempel och beräkningar. Den riktar sig till alla som vill ha en översikt och förstå principerna för funktionssäkerhet för maskiner.
Texten är framtagen av specialister i ämnet och uppdelad i ett antal kapitel som täcker områden som regelverk, standarder, strategier, beräkningar, designkoncept, applikationsexempel och verktyg.
Den är koncipierad som handledare över rådande praxis och tar upp olika metoder och referenser.
Föregångaren blev både uppskattad och efterfrågad, uppger Rockwell Automation. Mer än 20 000 exemplar av Safebook 4 har distribuerats till intressenter.
Flera språk
Bokens femte upplaga, ges ut på åtta språk (engelska, tyska, franska, italienska, spanska, holländska, polska och tjeckiska). Japanska och portugisiska kommer inom kort. Boken har 146 sidor och är i pocketformat och är gratis. Den postas till läsarens adress. Boken går också att hämta som PDF-fil. Då laddas den ner från Rockwell Automations hemsida för maskinsäkerhet där det även finns andra säkerhetslänkar, bland annat publikationen ”Process Safebook 1” som ger en liknande guidning, dock med inriktning mot säkerhetsapplikationer i processer.

Handbok om maskinsäkerhet från Axelent

Ytterligare en bok behandlar temat säkerhet. Axelent Safety Book är en handbok om säkerhet på arbetsplatsen, CE-märkning och maskinsäkerhet.
Illustrerar principer
Boken presenterar regler och förordningar och illustrerar principer och lösningar med bilder.
Det är inte nödvändigt att läsa guiden från pärm till pärm. Istället kan man bläddra i boken och börja med det som fångar intresset. I handboken framgår också vilka certifieringar och märkningar som är viktiga.
Axelent Safety Book finns på svenska och den kommer att ges ut på spanska, tyska, engelska, franska och nederländska.
Författare är maskinsäkerhetskonsulten Matthias Schulz. Han är en oberoende konsult som samarbetar i ett joint venture med Axelent i Sverige och Tyskland och har dessutom fungerat som rådgivare mot verkstadsindustrin på flera utländska marknader, bland annat i Tyskland, Österrike och Schweiz, sedan början av 1990-talet.
– Jag hittar inga svar, bara hänvisningar. Den upplevelsen är mer regel än undantag när det gäller CE-märkning, maskinsäkerhet och allt som hör därtill. Därför skapades Axelent Safety Book. En guide som på ett enkelt och lättförståeligtsätt besvarar de flesta knepiga frågorna, kommenterar författaren Matthias Schulz sin bok.
Boken går dock inte att beställa eller ladda ner. Enda sättet att få ett exemplar är att boka in ett besök med en säljare från Axelent.

Rockwells bok liten

Sak 157 liten

 

Spara

Spara

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine

Aktuellt nummer