L

Säker uppkoppling med elektronisk nyckel

Tosibox Lock konfigureras med en elektronisk nyckel, som sedan ansluts till de externa enheter som ska kommunicera med denna, visar Michael Szücs på Tosibox.
Foto: Dag Toijer

Det finska företaget Tosibox har utvecklat en metod för säker överföring av data över Internet. Grundenheten som kallas Tosibox Lock upprättar en VPN-tunnel mellan de två punkter som ska kommunicera. De enheter som ska kopplas till VPN-tunneln ansluts till enheten via kabel eller trådlöst datanät. Denna enhet ansluts i sin tur till Internet. Enligt Tosibox kan användaren snabbt konfigurera överföringen själv. För detta ändamål används en elektronisk nyckel, som till utseendet liknar en USB-sticka.

När nyckeln, Tosibox Key, stoppas in i USB-porten på ”låset” överförs nödvändig krypteringsprogramvara för säker överföring. För att kontakta enheterna anslutna till Tosibox Lock från exempelvis en persodator ansluts nyckeln till datorns USB-port. Då upprättas en säker förbindelse mellan Tosibox Lock och de enheter som är anslutna till denna. Samma nyckel kan användas för flera låsenheter.

Dag Toijer Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Publicerad wtorek, 20, grudzień 2016 08:23

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine

Sök i nyheter