Teknikutbildarnas elektrikerskola samarbetar med kommunen

Skellefteå växer med både nya arbetsplatser och nya bostadsområden. Industrin representeras av exempelvis storföretag som Boliden och Alimak och snart är även Europas största batterifabrik Northvolt redo att påbörja produktionen. Större samhällsförändringar kräver långsiktiga planer och för att garantera en framtida arbetskraftsförsörjning. Vuxenutbildningen i Skellefteå har  därför slutit ett avtal med Teknikutbildarna i Norden om att utbilda fler elektriker och automationstekniker, rapporterar Teknikutbildarna i en kommuniké. 

Teknikutbildarna i Norden är ett utbildningsföretag som varje år utbildar cirka 400 elektriker. Teknikutbildarnas utbildningsmodell ger möjlighet till distansstudier. Kursupplägget utgår från distansstudier som varvas med praktiska moment på plats hos Teknikutbildarna i Sundsvall, eller i den egna verksamheten. Vuxenutbildningen finns i Skellefteå. Det här gör att eleven kan fortsätta att arbeta parallellt med sina studier om så krävs. 

 – Vi ser en expansiv utveckling i regionen. Skellefteå kommun har satsat stort på att öka antalet yrkesinriktade vuxenutbildningar. Inom kort startar en fjärde grupp elever på Teknikutbildarna, säger Lennart Bölin, VD på Teknikutbildarna, ett företag som har arbetat med utbildning i 20 år. 

– Ansökningarna till Industri- och automationstekniker-utbildningar har ökat markant, säger Ellinor Berglund, Utbildningsutvecklare på Vuxenutbildningen i Skellefteå kommun.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-11-14 10:42:09

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine