SKF Motion Technologies byter namn till Ewellix

SKF Motion Technologies, en global leverantör av linjära rörelse- och ställdonslösningar har nyligen bytt namn till Ewellix, rapporterar Ewellix. SKF Motion Technologies förvärvades från SKF Group av Triton i december 2018. Ewellix, som får sitt högkvarter i Göteborg och har cirka 1400 anställda bedriver tillverkning och försäljning i Europa, Nordamerika och Asien. Försäljningen sker både via ett globalt distributörsnätverk och via egna försäljningskontor.

Digital innovation

Ewellix fokuserar sina lösningar på industriell automation, medicinska applikationer och mobil maskinutrustning. Bolaget arbetar både med komponenter och anpassade kundlösningar. Det sker en tydlig utveckling där digital innovation på automationsområdet öppnar upp för nya möjligheter inom linjär rörelseteknik.

– Med sensorteknik och datadriven analys blir våra produkter mer relevanta för att stödja kunderna i satsningar på IoT. Vi har också kommit långt i skiftet från pneumatik och hydraulik till elektromekaniska lösningar.De är väsentligt mer energieffektiva. Ambitionen är att ytterligare öka vår globala närvaro, säger Daniel Westberg, vd på Ewellix.

– Efter 50 år som en del av skf har vi ett meriterande arv som är värdefullt även nu när vi står på egna ben. Vår styrka är en unik ingenjörskonst som bygger på hög kompetens inom både applikationsområden och olika produktteknologier. Med ny ägare skapas möjligheter att ta kliv framåt och utveckla en agil verksamhet med ökat fokus på utvalda kundapplikationer till nya och befintliga marknader, säger Daniel Westberg.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-10-29 15:04:04

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine