Bosch i batterisamarbete med Catl

Bosch har ingått ett nytt långsiktigt och strategiskt samarbetsavtal med  tillverkaren av litiumbatterier Catl, rapporterar Bosch. Boschs 48-voltssystem förstärker förbränningsmotorn med en elmotor. Elmotorn drivs av batteriet som laddas av energin som uppstår när bilen bromsar – ett system som gör att bilens bränsleförbrukning kan minska med upp till 15 procent.Marknaden för 48-voltssystem växer över hela världen och efterfrågan ökar främst i Europa och Kina, konstaterar Bosch som nu räknar med att uppemot 20 procent av alla nya bilar som årligen säljs i världen år 2025 kommer att ha ett 48-voltssystem integrerat i bilen.

–Vi på Bosch räknar med att 48-voltssystem kommer att vara minimistandard på framtidens bilmarknad, säger Stefan Hartung, ledningsgruppsledamot hos Bosch och ordförande för divisionen Mobility Solutions.

– Bosch har en unik position inom elektromobilitet och våra elektriska drivlinor finns redan i mer än en miljon fordon världen över. 

Bosch planerar att öka sin försäljning inom elektromobilitet med tio miljarder kronor fram till år 2025 vilket är en tiodubbling av försäljningen, skriver Bosch.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-09-19 13:42:46

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine