Nuvarande Sverigechef Johan Söderström utsedd till Europachef för Power Grids

Johan Söderström blir en ny Europa- och Sverigechef för Power Grids. Foto: Dagmar Zitkova Johan Söderström blir en ny Europa- och Sverigechef för Power Grids. Foto: Dagmar Zitkova

Johan Söderström har blivit befordrad till den nya tjänsten som Europa- och Sverigechef för Power Grids i det nya joint venture mellan Hitachi och ABB efter avyttringen av Power Grids, som håller på att slutföras. Utnämningen gäller från första januari 2020 så fram till dess fortsätter Johan Söderström i sin nuvarande roll som landschef för ABB Sverige.

– Johan Söderströms ledarskap och engagemang för såväl våra kunder som medarbetare kommer att bli betydande för den nya Power Grids-organisationen. Hans erfarenhet av att framgångsrikt driva verksamheten i ett stort land som Sverige har gjort honom idealiskt positionerad för sin nya roll som Europa- och Sverigechef för Power Grids, säger Claudio Facchin, VD ABB Power Grids.

ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020.

– Vi vill tacka Johan Söderström för hans enastående bidrag till ABB och vi önskar honom lycka till i den nya rollen, säger säger Frank Duggan, regionansvarig för ABB Europa. Johan Söderström belönades tidigar i år av kungen med medalj, 12:e storleken i Serafimerordens band. Han fick utmärkelsen för betydande insatser inom svenskt näringsliv.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2019-05-27 12:15:11

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine