Diagnostiskt videoscop för svåra industrimiljöer

Diagnostiska videoscopet DS703 FC med 1,280 x 720 bildpunkter och wlan-gränssnitt möjliggör exakt diagnos i begränsade utrymmen. Foto: Conrad Business Supplies Diagnostiska videoscopet DS703 FC med 1,280 x 720 bildpunkter och wlan-gränssnitt möjliggör exakt diagnos i begränsade utrymmen. Foto: Conrad Business Supplies

Conrad Business Supplies har utökat  sitt sortiment av test- och mätutrustningar med det högupplösta diagnostiska videoscopet DS703 FC med Fluke Connect. Den är avsedd för svåra industrimiljöer, rapporterar Conrad Business Supplies.  – Vid kvalitetssäkring av produktion eller inspektion och underhåll av maskiner händer det ofta att vissa platser är svåra att nå eller till och med inte alls är tillgängliga, säger Markus Gebhard, Senior Director Purchasing Strategic Brands vid Conrad Business Supplies. 

– För att kunna hantera dessa problem har vi lagt till Flukes robusta diagnostiska videoscop till vårt sortiment. DS703 fc har en kapacitiv pekskärm på 17,8 cm (7 tum). För svårtillgängliga platser kan en makro-till-mikrozoomfunktion hjälpa användaren att få bilder av hög kvalitet. Den justerbara led-belysningen i det diagnostiska gör den flexibel. En annan användbar egenskap hos DS703 FC är möjligheten att rotera skärmens innehåll eller bildskärmen med hjälp av den innovativa Up-is-Up-tekniken för att korrekt visa bilder oberoende av sondens position (endast 8,5 mm sond med 1,2 m kabel), skriver Conrad Business. Videoscopet innehåller en 1,2 m (standard) sond som innehåller en dubbel kamera för inspelning av video med upplösningen 720p (720 bildpunkter vertikala).

 – Med videoscop-sonden DS703 FC kan användaren via WiFi överföra bilder direkt till anläggningsdata och arbetsuppgifter med hjälp av Fluke Connect-systemet, vilket sparar värdefull tid", säger Stefan Kohler, Marketing Manager, Fluke Germany. "För att möjliggöra trådlös bildöverföring är enheten utrustad med det trådlösa standardgränssnittet 802.11b/g/n för överföring på avstånd upp till 10 m.

Bilder och videoklipp kan överföras direkt och i realtid från videoscopet till smarttelefon eller dator. Videoscopet har en minneskapacitet på 6 GB. Kamerasonder med diametrar från 3,8 till 8,5 mm och längder på upp till 20 m finns tillgängliga som tillval.

Conrad Business Supplies 

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-05-10 12:53:23

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine