Beckhoff och Knightec samarbetar

Beckhoff marknadsför sig mot automationsbranschen. Foto: Dagmar Zitkova Beckhoff marknadsför sig mot automationsbranschen. Foto: Dagmar Zitkova

Beckhoff tillhandhåller teknik och Knightec konsultstöd. Beckhoff och Knightec inleder ett samarbete kring Industri 4.0, Internet of Things och säkra uppkopplade produkter. Syftet är att erbjuda industriföretag i Sverige ett stöd för att utveckla digitala och automatiserade lösningar, rapporterar Knightec i en kommuniké. Många av företagets kunder har definierat kompetensbrist som ett hinder för att ta steget fullt ut in i Industri 4.0, uppger Beckhoff.


Nyttja automation
De två företagen har därför inlett ett samarbete för att erbjuda industrin specialistkompetens för digitalisering och för att lyfta nyttjandegraden av automation. Beckhoff har under många år varit verksamt inom automationsområdet och konsultföretaget Knightec har traditionellt varit verksamt inom området styrsystem, PLC och HMI lösningar, molnlösningar, maskininlärning och AI. Beckhoff kommer att tillhandhålla teknik och Knightec konsultstöd.
Industri 4.0
– Jag ser Beckhoff och Knightec som en bra kombination. Samarbete är centralt inom Industri 4.0 och jag är övertygad om att det kommer att vara den svenska industrin till nytta. Vi är bara i början av samarbetet och ser fram emot att det kommer växa, säger Stefan Hanhela, Area Sales Manager på Beckhoff.
Samarbetet inleds direkt:
– Vi kommer att utbilda oss på varandras produkter så vi kan bidra med konsulter som både kan produkterna och har digitaliseringskunnandet. Tillsammans med Beckhoff kommer vi att kunna erbjuda kunderna helhetslösningar för automatisering och digitalisering av produktion och processer, avslutar Erik Netz, Business Unit Manager för Systems på Knightec.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-02-22 08:35:24