Explosionsskyddat gripdon

Explosionsskyddat gripdon  Foto: Schunk Explosionsskyddat gripdon Foto: Schunk

Schunk introducerar en ny variant av PGN-plus-P. Alla storlekar av gripdonet PGN-plus-P kan nu fås i explosionsskyddat utförande för användning i potentiellt explosiva applikationer, rapporterar Schunk.
Företaget kommer inom kort även med en dammtät variant. Den nya dammtäta versionen kommer att kunna kombineras med en mängd andra varianter som Atex-, korrosionsbeständigt, högtemperatur- eller högprecisionsapplikation. Schunk planerar även för flera nya storlekar. Över hela serien möjliggörs gripkrafter från 160 N till 5 000 N.


Målet med PGN-plus-P är att utveckla gripdonet så att högre gripkraft uppnås med samma inbyggnadsmått. Gripdonet har fått möjligheten att ta upp högre dynamiska laster vilket är viktigt när gripdonet monteras på en robot. Tackvare de senaste uppgraderingarna verkar de inre delarna med en lägre friktion vilket gör PGN-plus-P nästan underhållsfritt.
Givarprogrammet är uppgraderat till att omfatta både induktiva lägesgivare med justerbara lägeskammar till fullt integrerade magnetgivare eller flexibla givare som kan detektera upp till fem olika positioner. Det finns givare som kan kopplas upp trådlöst mot gripdonet, vilket övervakar hela slaglängden. Detta kan vara en fördel i trånga utrymmen eller i applikationer i en aggressiv miljö.
Schunk Intec

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-02-01 08:28:43

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine