Bluvision, ett system för maskinövervakning

Marcus Warnqvist, Intertechna. Foto: Dagmar Zitkova Marcus Warnqvist, Intertechna. Foto: Dagmar Zitkova

 Intertechna lanserar ett nytt system för maskinövervakning, Bluvision. Den används för trådlös övervakning av vibrationer, temperatur och magnetfält och ingår i anläggningens IoT-system.
– On-line övervakning av kritisk utrustning i industrin har länge varit ett av de effektivaste sätten att undvika störningar i produktionen, säger Marcus Warnqvist på Intertechna.
Men på grund av höga kostnader har endast ett fåtal maskiner på de flesta fabrikerna fått full övervakning. Mindre företag har dessutom sällan haft råd att skaffa egen utrustning.


– Nu kan även mindre företag använda vårt övervakningssystem eftersom det bygger på en billig och smidig sensor. Man får helt enkelt mycket övervakning för pengarna då sensorn kostar under 1 000 kronor.
– Sensorn kan limmas fast på olika maskiner och maskindelar. Det kan till exempel vara motorer, lager, pumpar, och växlar. Det behövs inga kablar eller andra installationer. Sensorn har ett internt batteri som räcker upp till 5 år. Från den övervakade maskindelen sänder den trådlöst data till en hub, som har kontakt med en molntjänst för övervakning och larmhantering. Tjänsten har inbyggd artificiell intelligens och begynnande fel kan upptäckas.
– Installationen är snabb och enkel, och det är ett system som man kommer igång med på några timmar. Med BLE Beacon’s, från Bluvison kan on-line övervakning utökas till att täcka all utrustning som kan påverka produktion och kvalitet.
Intertechna

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-12-13 09:00:39

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine