Epic, ett nytt center för kompetenshöjning

På bilden Andreas Ulvagården, Volvo CE, Maja Karlberg, verksamhetsansvarig för Epic samt Niklas Richardsson, försäljningschef robotsystem på Yaskawa Nordic. Foto: Epic På bilden Andreas Ulvagården, Volvo CE, Maja Karlberg, verksamhetsansvarig för Epic samt Niklas Richardsson, försäljningschef robotsystem på Yaskawa Nordic. Foto: Epic

Epic Innovation & Technology center är resultatet av ett samarbete mellan näringslivet, Linnéuniversitetet och gymnasieskolan. Syftet är att kunna förse företagen i regionen med den tekniska kompetens som de behöver, och samtidigt öka intresset för teknikutbildningar och tekniska yrken. Centret invigdes i somras och har en maskinpark med två robotceller från Yaskawa.


Epic innehåller den senaste tekniken när det gäller automation, mätteknik, cnc och svets. Centret ska bli en kunskapsmiljö för näringsliv, gymnasieskola och akademi och fungera som ett skyltfönster in mot den moderna, digitaliserade industrin. Man vill även öka allmänhetens intresse för teknik.
– Genom Epic speglar vi hur den moderna industrin ser ut. Kompetensbehovet hos teknikföretag är stort och Epic hjälper oss att attrahera fler till teknik. Även de som väljer att utbilda sig får med sig rätt kunskaper till arbetslivet, säger Maja Karlberg, verksamhetsansvarig på Epic – Innovation & Technology center.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2018-11-01 14:27:18

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine