Askalon har tilldelats ett pris för sina säljinsatser i Europa av Emerson

Ventiler och service för kraftindustrin, med såväl kraftverk som fjärrvärme, har bidragit till verksamhetsökningen. Foto: Askalon Ventiler och service för kraftindustrin, med såväl kraftverk som fjärrvärme, har bidragit till verksamhetsökningen. Foto: Askalon

Askalon, ett företag verksamt inom området ventiler, ventilservice och ventildiagnostik har fått en kraftig medvind, rapporterar Askalon i en kommuniké.
När Askalons VD, Mats Warnqvist, tillsammans med affärsområdesutvecklaren och säljaren Niklas Pettersson nyligen besökte leverantören Emerson i portugisiska Lissabon för en träff med säljare från hela Europa, uppmärksammades Askalon för sina framgångsrika säljinsatser och belönades med ett pris. Den engelska motiveringen till priset var: ”To Askalon sales team for overall European best in class Sales performance in the Power Market”.

Dessutom presenterades fyra ”framgångsberättelser” på evenemanget och två av dem står Askalon Finland för.
Bra uppmärksamhet
– Det är kul att vårt team blir uppmärksammat för allt arbete man gör. Vi har gått igenom en väldig expansion och samtidigt klarat av att bibehålla och öka våra säljinsatser, säger Mats Warnqvist. Priset vi fått bekräftar att vi gör rätt.
Trots att Askalon har varit på marknaden redan i 45 år (företaget grundades redan 1973) har man under de senaste 15 åren fått ett rejält uppsving. År 2004 hade Askalon 22 anställda och samma år öppnades en filial i Danmark. 2010 var antalet anställda mer än det dubbla, en filial med serviceverksamhet öppnades i Finland och det var också då företaget bytte namn – från Peab Process till Askalon.
Förra året anställdes sex personer från Emerson till Askalon i Danmark och tidigare i år förvärvades ventilverksamheten med sälj- och serviceorganisation med 18 anställda från Erichs Armatur i Sverige.
Framåt i Finland
Expansionen har fortsätt och i dag närmar sig Askalon hundra anställda i tre länder. Orderingången har ökat med närmare 70 procent jämfört med samma tid i fjol. Bland annat har ventiler och service för kraftindustrin, med såväl kraftverk som fjärrvärme, bidragit till ökningen.
Smart kombination
– Vi har en bra kombination av stora Emerson med deras kvalitetsprodukter och Askalons flexibilitet, service och konstruktionsförmåga, säger vd Mats Warnqvist.
Askalon står på många ben: Ventiler, Engineering, Ventilservice, Diagnostik och Utbildning, skriver Askalon.
– Vi är en av ventilbranschens mer kompletta aktörer och kan tillgodose kunders behov av reglerventiler, säkerhetsventiler och avstängningsventiler. Dessutom har vi egen konstruktion och tillverkning av rörsystem och processmoduler. Med kundens krav som utgångspunkt tar vi fram konstruktionsförslag med hänsyn till flöde, tryck och temperatur.
Utbildning sker i ett eget utbildningscenter med kurser riktade till hela processindustrin, uppger Askalon.
–Våra kunder finns inom process samt energi och kärnkraft i Sverige, Danmark och Finland. Omsättningen ligger på cirka 170 miljoner kronor. Askalon är Emerson Local Business Partner för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland, Danmark och Island.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-10-29 09:59:59

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine