Skriver globalt avtal

Sundsvallsbaserade Crosser, som levererar Intelligent Edge Computing mjukvara för Industrial iot, har ingått ett strategiskt avtal med finska Valmet, för att digitalisera företagets produktutbud av bl a skogsmaskiner, rapporterar företaget i en kommuniké.
– Det känns roligt att Valmet väljer att koppla upp sina maskiner med vår mjukvarulösning, säger Martin Thunman, vd och medgrundare av Crosser.
– Mjukvarans syfte är att avlasta molntjänster och datacenter med smart bearbetning av maskindata nära datakällan, vilket behövs i komplexa miljöer och stora datavolymer", fortsätter Martin Thunman.


I Valmets satsning på "Industrial Internet" ingår Amazons molntjänster för lagring, historisk analys och visualisering av maskindata. Crosser levererar mjukvara för kommunikation, säkerhet, analys och för beräkningar bakom kundens brandvägg. Dessutom ingår en molnlösning som innehåller Crosser Flow Studio, ett verktyg som medger att Valmet kan bygga och ändra funktioner hos kunderna. Molnlösningen har även ett masshanteringsverktyg, Edge Director, som förenklar masshantering av en globalt installerad lösning.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2018-10-22 07:34:35

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine