Nästan 10 000 besökare på mässorna Scanautomatic och Processteknik

Rockwell Automation tillhörde de många företag som nästan oavbrutet hade många besökare i montern. Foto: Dagmar Zitkova Rockwell Automation tillhörde de många företag som nästan oavbrutet hade många besökare i montern. Foto: Dagmar Zitkova

Det var ett mycket bra tryck i mässhallarna i Göteborg när Scanautomatic och Processteknik genomfördes i början av oktober. Tidningen Automation var på plats under mässans alla tre dagar och merparten av de utställare och besökare som vi har pratat med var nöjda.
Sammanlagt var det cirka 300 utställare i mässans två delar och antalet besökare slutade strax under 10 000. De flesta av utställarna tyckte att de fick gott om kvalificerade besökare och därför har de goda förhoppningar om att kontakterna kommer att leda till nya affärer. Mässans affärsfokus var extra tydligt.
Över hela mässgolvet pågick flertalet arrangemang, visningar, demonstrationer och workshops.


Satsning på skolor och utbildningar var synlig på flera håll och de flesta var överens om att det framöver kommer att behövas många nya och unga krafter i branschen.
Innovativa start-ups fick en tydlig exponering och ett flertal intressanta föredrag hölls på mässans scener men även i många utställarmontrar.
Faktisk blev trycket så stort att det stundom bildades köer hos flera utställare för att kunna få en personlig demonstration.
Med andra ord, mässan var precis så som den borde vara.

Mässan i fakta:

Närmare 10 000 besökare och 300 utställare kom till mässorna som pågick i Göteborg mellan den 9 och 11 oktober.

Nästa gång kommer den att arrangeras 6-8 oktober 2020, även då på Svenska Mässan i Göteborg.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-10-17 09:43:58

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine