Miltronic byter namn, blir Lapp

Redan på mässan Automatica i München i somras berättade tyska Lapp Group att de koncentrerar sin marknadsnärvaro. Foto: Dagmar Zitkova Redan på mässan Automatica i München i somras berättade tyska Lapp Group att de koncentrerar sin marknadsnärvaro. Foto: Dagmar Zitkova

Miltronic har varit ett helägt dotterbolag till tyska Lapp Group sedan 2008 och den 1 oktober 2018 byter de namn från Miltronic till Lapp, rapporterar Miltronic i en kommuniké.
– Namnbytet i Sverige är en del av den samordning av koncernens företagsnamn som genomförs över hela världen. Moderbolaget samlar alla dotterbolag under det namnet, Lapp Group.


Långt samarbete
Företaget grundades 1957 av Oskar Lapp med produkten Ölflex, världens första industriellt tillverkade industrikabel med färgmärkta ledare. Idag tillverkar företaget kabel för en mängd olika branscher och marknader. Lapp Group produkter tillverkas huvudsakligen vid koncernens egna produktionsenheter. Samarbetet mella svenska Miltronic och den tyska koncernen startade redan på 1970-talet och växte sig allt starkare genom åren.
– Namnbytet tydliggör att vi är en del av Lapp Group, uppger vd Krister Karlsson.
– Det ger våra kunder ökad tillgång till hela koncernen och till det stora utbudet av kvalitetsprodukter. Dessutom får kunderna tillgång till Lapps lokala bolag över hela världen.
Formellt byter Miltronic namn den första oktober 2018. Det nya bolagsnamnet är Lapp Miltronic ab.
– Vi har samma organisationsnummer, adresser och telefonnummer som tidigare. Det nya domännamnet blir lapp.se men frågor om sortimentet skickas än så länge fortfarande på gamla mejladressen.
– När moderbolaget och samtliga dotterbolag runt om i världen nu samlas under ett och samma namn, hoppas jag att vi blir en ännu tydligare samarbetspartner för alla våra kunder och leverantörer, säger Krister Karlsson.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-09-18 08:01:34

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine