Bredda bilden, så ska kvinnor i industrin synas bättre

lin Östblom, kommunikatör Teknikföretagen, Ulrika Elmersson, projektledare sktc, Kristin Alexandersson, säljutvecklare AH-Automation. Foto: Dagmar Zitkova lin Östblom, kommunikatör Teknikföretagen, Ulrika Elmersson, projektledare sktc, Kristin Alexandersson, säljutvecklare AH-Automation. Foto: Dagmar Zitkova

Nu är det dags att ändra synen på kvinnors medverkan på olika arbetsplatser i industrin. Teknikföretagen har bestämt sig för att ta tag i saken och ”bredda bilden” av en kvinnlig ingenjör, tekniker eller operatör på en arbetsplats i industrin. Deras initiativ heter just Bredda Bilden och syftet är att förändra schabloner och invanda tankesätt.


När Elmia nyligen genomförde sina produktionsmässor, samlades sex kvinnliga medarbetare från teknikföretag bland utställare inom olika branscher i en paneldebatt på mässans stora scen. Där tog de upp olika aspekter av problematiken och berättade om sina egna erfarenheter.
I samband med debatten presenterade Elin Östblom, ungdomskommunikatör vid Teknikföretagens avdelning för Industriell utveckling bildbanken Bredda Bilden.
– Den nya bildbanken består av 150 nytagna foton av kvinnor som arbetar i teknikbranschen.
– Teknikbranschen är i stort behov av att kunna rekrytera fler tekniker och ingenjörer. För att kunna möta den ökande efterfrågan av kompetens behöver vi se till att fler känner sig inkluderade i teknikens värld. Vi behöver därför bredda bilden, både av vad teknik är och vilka som är med och utvecklar den.
Genom att använda sig av bildbankens bilder är du med och förändrar bilden av teknik, i företagets egna kanaler, men även på exempelvis Google där vi hoppas på att nästa teknikintresserade generation ska mötas av nya typer av bilder när de googlar på teknik.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-05-29 06:31:29

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine