Addtechs två dotterbolag bildar Recab

För Recab är det viktigt att ha tekniskt specialiserade säljare, teknisk support samt utvecklingsingenjörer nära kunderna. Därför har  Recab ett flertal kontor i Sverige, Norge och Danmark samt huvudkontor i Hägersten (Stockholm). Foto: Recab För Recab är det viktigt att ha tekniskt specialiserade säljare, teknisk support samt utvecklingsingenjörer nära kunderna. Därför har Recab ett flertal kontor i Sverige, Norge och Danmark samt huvudkontor i Hägersten (Stockholm). Foto: Recab

Två systerbolag inom Addtechkoncernen slås samman till ett gemensamt bolag. Det är Metric Industrial och Recab Embedded Computers som tillsammans blir Recab.
Inbyggda system
– På detta sätt bildar vi ett starkt, skandinaviskt bolag med verksamhet inom områdena Embedded Computers Systems, Industrial Communication samt Vision och Sensors för kunder med krävande tillämpningar, säger Daniel Aspeskär som är marknadschef på det nya Recab.


– Sammanslagningen gör att vi får en breddad kundbas och ett helt nytt komplett erbjudande. Produktportföljerna kompletterar varandra på ett bra sätt och täcker behovet från ”edge to cloud”. Det positionerar oss också som en stark leverantör till en allt mer krävande, intelligent och uppkopplad industri.
Addtechkoncernen köpte upp specialistföretaget Recab år 2015. Det andra bolaget i sammanslagningen, Metric, köpte nyligen företaget inl Systems som framför allt levererat har vision-utrustning, sensorer och nätverksprodukter till olika automationsföretag samt annan tillverkning som vatten och energi.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-05-28 10:31:41

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine