Klotkamera fotar högupplösta bilder i 360 grader

Tidningen Automation mötte Tim Ludwig från tyska Panono på årets Fotomässa i Älvsjö. På en galant svenska berättade han hur deras sfäriska kamera kan användas i industrin. Forskningsanläggningen Cern är bara ett exempel på miljön där man har tagit bilder med hjälp av Panono, berättade Tim. Foto: Dagmar Zitkova Tidningen Automation mötte Tim Ludwig från tyska Panono på årets Fotomässa i Älvsjö. På en galant svenska berättade han hur deras sfäriska kamera kan användas i industrin. Forskningsanläggningen Cern är bara ett exempel på miljön där man har tagit bilder med hjälp av Panono, berättade Tim. Foto: Dagmar Zitkova

Panonokamera fotar i 360° med en mycket hög upplösning på mer än 100 megapixlar, stora zoommöjligheter och en helautomatisk ”sömnad”.
– Den har tagits fram för att göra panoramafotografering enkel, berättade Tim Ludwig som har kommit från Tyskland för att presentera kameran på den svenska marknaden.
Inga spökeffekter
– Med den kan du ta fram 360° x 360° panoramabilder utan blinda fläckar eller spökeffekter.

Den skapar en helt ny rumslig och visuell upplevelse av hög kvalitet. Du kan integrera kameeran i din webbplats, skicka bilderna till dina sidor på sociala medier, sända dem via e-mejl eller visa bilderna på tabletter och VR-glasögon, på mässor eller var du behöver, säger Tim Ludwig. När man köper vår kamera, ingår ett helt paket som består av hårdvara, program och Panono-appen till en smidig molntjänst.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-05-21 09:36:35

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine