Dags för Elmia Automation

Det blev mycket spektakulärt på mässgolvet när Elmia Automation genomfördes i Jönköping 2016.  Tunga bilar svingades med lätthet upp i luften med hjälp av kraftfulla robotar.           Foto: Dagmar Zitkova Det blev mycket spektakulärt på mässgolvet när Elmia Automation genomfördes i Jönköping 2016. Tunga bilar svingades med lätthet upp i luften med hjälp av kraftfulla robotar. Foto: Dagmar Zitkova

Elmia Produktionsmässor invigs tisdagen den 15 maj. På plats finns representanter från hela den tillverkande industrin. Sex mässor och 475 utställare gör Elmia Produktionsmässor till en av Sveriges viktigaste arenor för produktion. – Olika teman kommer att genomsyra dagarna och det blir en bra mix av inspirationsidéer och teknikpresentationer i programmet, säger Tanja Lundberg som är projektledare på Elmia. När det gäller Automationsmässan, så är utställarna i huvudsak företag som producerar eller förädlar automationsprodukter och system för den svenska tillverkande industrin.

Bland dem finns ledande komponent- och robotleverantörer, tillsammans med systemintegratörer. Mycket kommer att handla om att visa på fördelarna med automation. Från enskilda komponenter till maskiner i drift och automation i verkligheten.Det kommer även att publiceras en onlinekatalog där besökarna kan söka efter leverantörer uppdelade på Innovationer, Automationslösningar, Automationskomponenter, Automationsrelaterade tjänster och olika stödorganisationer. Produktionsmässorna blir en föregångare genom att konkret visa upp exempel på industrins möjligheter och den digitala framtid vi redan lever i, säger Ann Kittendorff, projektledare för Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner.

Pågår parallellt
Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer samt Elmia 3D. I år kommer det med andra ord att lanseras en helt ny mässa, Elmia 3D där man ska visa det senaste inom additiv tillverkning.
Utvecklingsarbetet kring produktionsmässorna drivs i samarbete med bland annat Svenska Automationsgruppen, sag och Tanke-smedjan Automathink. Deras mål är bland annat att göra svensk industri säkrare, lönsammare och mer konkurrenskraftigt. – Genom att koppla upp hela mässan till molnet blir det här en bra livedemonstration och en möjlighet att visa hur det kan appliceras i industrin, säger Ola Reppling från Microsoft.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2018-05-08 07:33:21

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine