Ny serie robotar från Mitsubishi

En ny serie av små och medelstora robotar i FR-serien. Foto: Mitsubishi Electric En ny serie av små och medelstora robotar i FR-serien. Foto: Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric presenterar en ny serie av små och medelstora robotar i FR-serien. De levereras med bl a en ny controller CR800 och en ny version av simuleringsprogram RT Toolbox3. Robotarna är fullt integrerade med övriga automationsprodukter såsom PLC, operatörspaneler, servo och frekvensomriktare. I FR-serien ingår både 4-axliga och 6-axliga robotar.


Människa och robot
 Mitsubishi Electric kommer med lösningar som hjälper till med att skapa säkra system i situationer där robotar och människa delar arbetsutrymme. Bland dessa märks traditionell inkoppling av dörrbrytare och nödstopp, Melfa Safe Plus som på ett säkert sätt ändrar robotens egenskaper exempelvis att köra långsamt om personal detekterats i arbetsområdet. Vadderad robot och tryckkänsligt "skinn" stoppar roboten vid kontakt. Kommunikation mellan människa och maskin sker enkelt och intuitivt.
Mitsubishi Electric

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2018-05-07 10:56:16

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine