L

Automationsjobb

Events Calendar

Yaskawa Drives & Motion & Control söker Key Account manager

 

YASKAWA Nordic AB är en del av YASKAWA Electric Corporation. Företaget är en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem och är noterat på Tokyobörsen. I över 100 år har man drivit utvecklingen och stöttat en ökad automation i dess vida bemärkelse. Yaskawa Electrics är organiserat i 4 affärsområden. Motion Control (växelriktare, servomotorer, maskinkontroll), Robotics (robotsystem), System Engineering (mellanspänningsomriktare, generatorer and konverterare) och Informations teknologi. Företaget har ca 14 500 medarbetare över hela världen på 60 kontor. YASKAWA Nordic omsätter ca 95 MEUR och har ca 160 medarbetare. www.motoman.se

Vi söker

                       Key Account Manager

                              Drives & Motion & Control

YASKAWA har tagit ett strategiskt beslut om att bygga upp en egen säljorganisation för DMC, så även i Norden, riktat i första hand mot OEM, men också tillsammans med olika distributionspartners på de nordiska marknaderna.

I snart 100 år har YASKAWA tillverkat och sålt produkter inom området mekatronik, för maskinbyggare och industriell automation. I Europa står Drives & Motion (frekvensomriktare och servosystem) del för en stor del av den totala försäljningen. Yaskawa har precis lanserat nya generationer av frekvensomriktare och servosystem och ligger långt framme tekniskt och även inom detta område är YASKAWA en globalt ledande aktör.

Inom området Control (styrsystem) är Yaskawa idag en stark aktör där man för fem år sedan köpte automationsföretaget VIPA och har sedan dess integrerat produkterna med Yaskawas Drives & Motion produkter. Under kommande år kommer VIPA vara helt integrerat i Yaskawa, både produktmässigt och organisatoriskt och vi kommer att jobba med ett varumärke ”Yaskawa”.

YASKAWA Nordic satsar nu på att bygga upp en försäljnings- och serviceorganisation för affärsområdet Drives Motion & Control (el/servomotorer, frekvensomriktare och styrsystem). Vi söker därför en drivande Key Account Manager som vill vara med att bygga upp en ny organisation.

Som Key Account Manager kommer du med utgångspunkt från Jönköping fokusera på att bygga upp en kundbas bestående dels av OEM kunder och dels av ett antal distributionspartners. Arbetet innebär att självständigt och strukturerat bearbeta marknaden och potentiella kunder. Då mycket handlar om att identifiera kundens behov och sälja in produkter och kompletta lösningar så därför krävs det en god teknisk förmåga kombinerat med ett genuint affärsintresse. Det är viktigt att du på ett självständigt sätt kan analysera marknaden, ta fram strategier och sammanfatta det i kundplaner. Det är långsiktiga relationer som ska byggas. YASKAWA är ett japanskt företag som värdesätter långsiktighet och goda affärsrelationer.

Vi vill att du har en bred teknisk förståelse och någon form av teknisk utbildning exempelvis gymnasieingenjör, högskoleingenjör eller civilingenjör gärna kombinerat med en ekonomisk utbildning. Vi vill även att du har flera års erfarenhet från kvalificerat försäljningsarbete inom mekanik eller elektronik/automation.

För denna tjänst krävs också goda kunskaper i engelska då det är mycket internationella kontakter. Du utgår från vårt säljkontor i Jönköping och rapporterar direkt till General Manager för YASKAWA Nordic DMC.

Välkommen till ett välrenommerat företag där du får en nyckelroll att bygga upp en ny organisation med långsiktigt stöd från en välrenommerad japansk ägare.

Intresserad?

Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co. Du når honom via 0470 70 56 30. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt, sänder du via www.hogstrom-co.se Aktuella tjänster.

Sista ansökningsdag är den 29 januari men urval sker löpande.

https://p1search.hogstrom-co.se/assignment.php?id=1715#top

Tid Tuesday 16 January 2018
Location  Jönköping
Webbadress

Tylko podstawowe informacje o Automation Magazine

Aktuellt nummer