L
Dagmar Zitkova

Dagmar Zitkova

Write on tisdag, 16 januari 2018

Ganska så nyligen pratade vi alla väldigt mycket om nödvändigheten av ständiga förbättringar: lean produktion. Man skulle skrida framåt med hjälp av kontinuerligt förbättringsarbete. Nu har vi fått ett annat ord att istället använda på bred front. Idag är det digitalisering som gäller. Inte så att behovet av ständiga förbättringar skulle ha blivit mindre, tvärt om. Och i automationsbranschen har man redan arbetat med digitalisering ett bra tag. Okej, nya aspekter har tillkommit i den senaste digitaliseringsvågen.

Write on torsdag, 21 december 2017

Jag kan konstatera att det blev en stor succé för Framtidsakademin, Matteprogrammet, självkörande robotar och annat mycket tekniskt i årets julkalender på teve.
Idag gjorde jag en högst ovetenskaplig undersökning på väg till jobbet. Pendeltågsvagnen fylldes av grundskolebarn som var på väg till Skansen för att uppleva gammaldags jul. ”Tittar ni på julkalendern”, passade jag på att fråga dem som satt närmast.  ”Jaaaaaa, den är jättespännande,” blev det enhälliga svaret.  

Write on torsdag, 21 december 2017

Dagmar Zitkova tillträder vid årsskiftet som chefredaktör för tidningen Automation. Dagmar har varit nyhetschef och reporter på tidningen i drygt 16 år. Innan dess har hon varit anställd som reporter på andra tidningsförlag. Hon har arbetat på Ekonomi och Teknikförlaget med bland annat magasinet Computer Reseller News och på IDGs datatidningar, Corporate Computing och Computer Sweden.

Write on torsdag, 14 december 2017

Läs hela tidningen genom att skaffa din egen prenumeration. Klicka härInnehall i 11an 2017

Nummer 1 kommer ut den 26 januari.

Write on tisdag, 02 januari 2018

Trender inom elektronikproduktion visades på årets Productronica. Elektronikproduktion och komponenttillverkning är ett stort segment för produktion och tillverkning.Totalt kom 44 000 besökare från 82 länder till branschens stora mässa i München, Productronica 2017. Cirka 1 200 företag från 42 länder ställde ut. Produktivitet, digitalisering smarta fabriker och Industri 4.0 var stora teman på mässan.

Write on torsdag, 28 december 2017

Verktygsmaskiner blir allt mer automatiska, säger Daniel Broberg, Sverigechef  på leverantörsföretaget mkh-press.
MKH har nyligen lanserat en ny maskin som har fått nya funktioner.
– Pressen är egentligen en vanlig verkstadspress på 100 ton som nu har alla de automatiska funktioner som tidigare endast funnits tillgängliga på större produktionspressar, säger Daniel Broberg.

Write on onsdag, 27 december 2017

 

Munters Group (MTRS), som levererar luftbehandlings- och klimatlösningar, har fått två stora ordrar på ett sammanlagt värde av 450 miljoner kronor. Det gäller leverans av kylenheter till två av Facebooks datacenters: i Clonee på Irland samt i Odense, Danmark. Munters åtagande omfattar leverans av Oasis Indirect Evaporative Cooling-enheter.
Ordrarna blir bokförda under perioden december 2017 till juni 2018.  När anläggningen är färdigställd förväntas infrastrukturen för återvinning av värme att spara upp till 100 000 MWh energi årligen

Write on tisdag, 19 december 2017

Swerea ivf har öppnat  ett nytt labb för emc-prövning i Mölndal, rapporterar Swerea i en kommuniké.
Testar själva
EMC-laboratoriet är ett så kallat Pre-compliance labb och hit kan företag själva komma och testa sina produkter under utveckling för att säkerställa att produkterna uppfyller EMC-direktivet och andra standarder.

Write on tisdag, 02 januari 2018

Elsäkerhetskonsulten SSG lanserar Vägledning för hantering av ljusbågsrisker.  För att företagen ska kunna minska risken för olyckor i samband med ljusbågar, har elsäkerhetskonsulten ssg tagit fram en ”Vägledning för hantering av ljusbågsrisker”. Vägledningen ger förslag på konkreta åtgärder om hur man skyddar sig och hur man ska göra arbetsmiljön säkrare.

Write on torsdag, 14 december 2017

I december avslutar Clockwork sitt traineeprogram som har genomförts hos olika industriföretag i södra Dalarna, rapporterar Clockwork i en kommuniké.
Projekt har finansierats av Tillväxtverket och ingick i regeringens satsning på förenkling av vägen till jobb för nyanlända och långtidsarbetslösa. Clockwork sysselsatte 20 kandidater i projektet som genomfördes i samarbete med Arbetsförmedlingen och lokala industriföretag.

Sök i nyheter