L
Pressen visades på senaste mässa Elmia Subcontractor.

Verktygsmaskiner blir allt mer automatiska, säger Daniel Broberg, Sverigechef  på leverantörsföretaget mkh-press.
MKH har nyligen lanserat en ny maskin som har fått nya funktioner.
– Pressen är egentligen en vanlig verkstadspress på 100 ton som nu har alla de automatiska funktioner som tidigare endast funnits tillgängliga på större produktionspressar, säger Daniel Broberg.


Smart gränssnitt
– Via ett enkelt gränssnitt på en digital display samt en joystick med dubbla funktioner öppnas helt nya möjligheter för operatören. Slaglängd, tryck, hastigheter och tidsintervall kan enkelt ställas in med några knapptryckningar. –Pressen erbjuder exakt funktionalitet och lämpar sig väl för flera repetitiva moment, vilket innebär att pressen även kan användas för mer avancerade tester som hållfasthet och kryptest. Kunden får, med andra ord, funktioner av en produktionspress till priset av en verkstadspress, säger Daniel Broberg.
– Vi har fått ett fint mottagande vid lanseringen, så vi  tror att pressen kommer att leda till förändringar på marknaden.
Når ut till fler
– Plötsligt är automation tillgängligt för det stora segmentet mindre företag som vanligtvis inte har råd med en egen produktionspress, säger Daniel Broberg.