L
Omron i norden skapar ett nytt center för att visa upp teknik. Här på bilden möter de kunderna på en mässa.

Omron öppnar ett nytt Nordic Automation Center (nac) i Malmö, rapporterar Omron. Det nya centret utgör en del av företagets nya ”i-Automationstrategi” för hela den nordiska regionen. Centret innehåller bland annat ett nordiskt robottestcenter.  Man vill utöka stöd till kunder som jobbar med robotar och automation, uppger företaget.


Omrons "i-Automation"-koncept står för intelligenta, integrerade och interaktiva lösningar.
– Med teknikens hjälp låser vi upp kundernas outnyttjade potential i industriella processer, säger Håkan Nordkvist, VD för Omron Norden. Fokus ligger på integrerade lösningar som underlättar digitaliseringen av tillverkning med anknytning till Industri 4.0.
Centret i Malmö invigdes den 26 oktober.
– Anläggningen ger våra kunder från Sverige, Danmark, Norge och Finland tillgång till all teknik och tekniska resurser samlade centralt. Den innebär också att Omron i norden får en särskild plats där de tekniska funktionerna kan visas upp. Dessutom kommer centret att fungera som ett laboratorium på universitetsnivå samt för kunder som vill samarbeta, testa och utforska olika lösningar inom industri 4.0. Här vill Omron visa på vilket sätt kunderna kan göra sig redo för den digitala fabriken.
Lösningarna kombinerar robotar med artificiell intelligens, en viktig trend som används mer och mer i tillverkningsindustrin. En annan viktig trend är den flexibla fabriken och övergripande utrustningseffektivitet, poängterar Omron.