L
Johannes Johnsson, Europamästare i grenen industrielektriker.

Det svenska yrkeslandslaget lyckades ta totalt sex medaljer, varav två guld, på  Europamästerskapet som i år gick i Göteborg första veckan i december.
Industrielektrikern Johannes Johnsson knyckte guldet och visade att han kan förvalta arvet väl efter sina föregångare i grenen. Inom automationsgrenarna, (industrielektrikergrenen i synnerhet), brukar våra tävlande genomgående prestera mycket bra på yrkestävlingarna.

Konkurrensen är stor. Många länder satsar stenhårt på övning och träning, det brukar ge  resultat. Tydligast syns det på vm där de tävlande från de asiatiska länderna ofta lyckas bra, just tackvare många träningstimmar. Även våra lag inom automationsgrenarna satsar på träning. Nu senast kunde vi se dem tävla i en träningslandskamp på Scanautomaticmässan.
Mycket att göra
– Det känns helt fantastiskt, det är glädjerus i hela kroppen. Jag förstår fortfarande ingenting. Det har varit intensivt, väldigt mycket stress och mycket att göra hela tiden. Men det har funkat bra, uppenbarligen, säger Johannes Johnsson i en kommentar till medaljen.