L
På invigningen visades bland annat verket Six Drawings som en liveperformance med Maotik och musikern Diego Espinosa, som använder ballonger för att skapa musik och påverka rummet med animerade projektioner.

Under namnet Digital Now startar Tekniska museet en ny scen för interaktiva konstupplevelser. Konstnärer från hela värden kommer att bjudas in för att visa upp banbrytande digitala verk. Den 26 oktober invigdes projektet med tredimensionella animationer, liveframträdanden och interaktiva porträtt skapade av digitala flugor, berättar Tekniska.
Installationerna visas på olika platser i museet och kommer att bytas ut och förnyas med svenska och internationella gästkonstnärer.


– Med Digital Now vill vi presentera det mest innovativa, relevanta och färgsprakande i mötet mellan konst, teknik och interaktivitet, säger Min-Jung Jonsson som nyligen tillträtt som ansvarig för kreativ utveckling på Tekniska museet.
– Vi kommer att få uppleva hisnande 3d-projektioner, virtual reality, augmented reality och det häftigaste inom dataspel.
Med Digital Now anknyter Tekniska museet  till sin kritikerrosade utställning Digital Revolution.
Fyra verk först ut
Digital Now har startat med fyra spektakulära verk som visas fram till slutet av januari 2017.
Mathieu Le Sourd (Maotik) skapar ett rum fyllt av projektioner som besökaren själv påverkar med sina rörelser. Maotik är en fransk new media-konstnär bosatt i Montreal.
Laurent Mignonneau och Christa Sommerer låter digitala flugor spegla betraktaren med ”Portrait on the Fly”.  Konstnärerna, forskarna och pionjärerna Laurent Mignonneau och Christa Sommerer (från Linz i Österrike) har skapat internationellt uppmärksammad interaktiv konst tillsammans i över 20 år. De arbetar framför allt med illusioner av levande organismer som får liv genom algoritmer. När en besökare ställer sig framför The Portrait on the Fly flockas tusentals flugor som tillsammans börjar bygga upp ett porträtt av betraktaren.