L
ABB:s koncernchef  Ulrich Spiesshofer på väg upp i molnet.

ABB och Microsoft har nyligen presenterat ett strategiskt samarbete, rapporterar ABB i en kommuniké. ABB:s industrikunder kommer att erbjudas molnlösningen Microsoft Azure.
– Genom att välja molntjänsten Microsoft  Azure som integrerad anslutningsplattform får industriföretagen  tillgång till en molnstruktur i storföretagsklass som dessutom kontinuerligt utvecklas tackvare investeringar i miljardbelopp, sade Satya Nadella, vd på Microsoft i en kommentar till samarbetet med ABB.
– Detta kommer att ge unika affärsfördelar till våra kunder inom områdena energi, industri, transport och infrastruktur, kommenterade Ulrich Spiesshofer, ABB:s koncernchef, avtalet med Microsoft.
– ABB har drygt 70 miljoner uppkopplade enheter ute på marknaden och mer än 70 000 digitala styrsystem. Nästa steg är att utveckla en av världens största molnplattformar för industrin.


ABB:s nya integrerade plattform, ABB Ability, som lanseras samtidigt, kommer att vara en viktig faktor för att skapa ett stort, öppet, digitalt industriellt ekosystem för ABB:s kunder, partners, leverantörer och systemutvecklare. I och med att abb standardiserar sin plattform på molnet Azure kommer kunderna att kunna utnyttja Azures tjänster som Azure IoT Suite och Cortana Intelligence Suite, skriver ABB.