L

 

SCA Obbola satsar på ny mätteknik från Acosense för onlineanalys av massakoncentration. Under våren blev det klart att sca Obbola köper mätinstrumentet för det nya kokeriet som stod klart i början av året. Ordern gäller två mätpositioner och sca Obbola har även planer på att vidareutveckla och komplettera dessa mätpunkter med andra applikationer, skriver Acocense.
Produkten, en Acopector, som tidigare är etablerad för torrhaltsanalys på återvinningssidan, har under de senaste två åren i samarbete med ett flertal kunder och partners, som Innventia, utvecklats vidare för att även adressera analysbehoven på brukens massasida, berättar Acocense.


Applikationen har validerats med tester i pilotprojekt och även som fullskalig anläggning.
– Vi ser fram emot att leverera till sca Obbola. sca var tidigt med i Acosense historia då Östrands bruk var en av de första kunderna, säger Pia Holmberg, sälj och Marknadsansvarig på Acosense.  
– Acospector är en teknik som i realtid kan analysera processegenskaper som torrhalt, viskositet och slamhalt i flödande vätskor. Operatörer får information till kontrollrummet om tidigare svåranalyserade egenskaper i deras flöden och kan därmed optimera sin drift. Installationen av Acospector görs under full produktion och analysen sker helt utan kontakt med vätskan.