L
Stora produktivitetspriset gick i år till Scania Industrial Maintenance och togs emot av Jerry Johansson. Företaget belönas för goda underhållsresultat. Prisutdelningen på stora scenen under Underhållsmässan med Jan Frånlund (t. h.), ordförande för riksorganisationen Svenskt Underhåll.

På Underhållsmässan som arrangerades på Svenska Mässan i Göteborg i början av mars delade Riksorganisationen Svenskt Underhåll Stora Produktivitetspriset. I år gick belöningen till Scania Industrial Maintenance och Jerry Johansson, chef för produktionsunderhåll på Scania i Södertälje, tog emot utmärkelsen.Scania har uppnått mycket goda resultat, tackvare Jerry Johanssons initiativ då han framgångsrikt lyckades med att styra upp underhållsverksamheten i Scanias fabrik i Brasilien.

Tillgängligheten ökade till 90 procent på tre år genom att systematiskt genomföra underhåll ända ner på komponentnivå. När arbetet startade, stod det planerade underhållet för endast 30 procent.
Reducerade stopp
Idag har akut, avhjälpande underhåll och stoppen reducerats. Nyckeln till framgång finns i ledarskapet, både när det gäller underhåll och produktion. De två måste arbeta tillsammans. Och operatörerna måste känna ansvar för maskinerna. Det handlar mycket om att utveckla medarbetare och att få dem med sig. Det är viktig att alla ser vad som behövs och att alla gör något.