L
President Barack Obama kommer till Hannover i april för att öppna mässan. USA är partnerland i år.

USA:s president Barack Obama kommer till industrimässan i Hannover i april. Tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel inviger han mässan, meddelade Vita huset, förbundskanslerns kansli och Deutsche Messe. I år är USA partnerland på Hannover Messe som pågår mellan den 25 och 29 april.
President Barack Obama kommer att delta i mässans invigningsceremoni söndagen den 24 april och ska också vara med på den traditionella rundvandringen i anslutning till invigningen på mässan tillsammans med Merkel på måndag morgon.


”President Obamas deltagande skickar en särskild signal om Hannovermässans internationella attraktionskraft”, säger styrelseledamot för Deutsche Messe Jochen Köckler.
”Tidpunkten är perfek. usa befinner sig mitt i en återindustrialisering och har blivit en mycket attraktiv affärspartner för industrin. För tyska maskin- och fabrikstillverkare är usa på nytt den viktigaste marknaden”.
Draghjälp åt industrin
President Obama blir inte den förste toppolitiker som kommer att delta vid industrimässan i Hannover. Före honom har exempelvis Vladimir Putin varit med för att ge industrin en extra draghjälp när Ryssland var Hannovermässans partnerland år 2013.
Att politiker engagerar sig i industrins olika frågor har blivit allt vanligare. I Sverige har till exempel stadsminister Stefan Löfven synts i dessa sammanhang.

 

Foto: Dagmar Zitkova

När Ryssland var Hannovermässans partnerland 2013 deltog Vladimir Putin med Angela Merkel i mässans öppningsceremoni.