L
Kungen delade ut stiftelsen ifs utmärkelse Årets pionjär 2015 till bröderna Behrang och Behrooz Gilanpour under en ceremoni på Kungliga  Slottet.

Till Årets Pionjär 2015 utsågs Bröderna Behrang och Behrooz Gilanpour ”för att de som ett svenskt miljöföretag bereder väg för svenskt miljökunnande. ”
År 2014 omsatte Ozonetech, deras företag i Stockholm med tio anställda, 10 miljoner svenska kronor.


Priset delas ut av stiftelsen ifs till ”en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag, som står för nytänkande i sin bransch.”
Stiftelsen ifs grundades av Rafael Bermejo under medverkan och beskydd av Kungen. Stiftelsen vill visa att det är många i Sverige som uppskattar mångfald och vill stimulera andra att se företagande som ett integrationsverktyg.
Bröderna Gilanpour kom till Sverige från krigets Iran som barn och skaffade sig svensk civilingenjörsutbildning. Entreprenörsbanan startade de med ett examensjobb och sedan en anställning. År 2006 belånade deras föräldrar sitt hus, och bröderna tog över Ozonetech som de nu driver tillsammans.