lex Anis, Shiliang Tong, Johan Söderlind Åström i lag Tesla har vunnit Sweden Robot Hack i Eskilstuna.

Alex Anis, Shiliang Tong och Johan Söderlind Åström i lag Tesla har vunnit Sweden Robot Hack i Eskilstuna. I sommar reser de till världens främsta robotevent, Robo Cup i Kina, rapporterar Munktell Science Park.


Industrirobot
Det var 15 personer som tävlade i totalt fyra lag i finalen av tävlingen Sweden Robot Hack som arrangerades på Munktell Science Park i Eskilstuna.
Uppdraget var att programmera en industrirobot att utföra ett antal utmanande uppgifter. Programmeringen genomfördes i en virtuell miljö och de tävlande hade begränsad tid att testa sina kommandon på den verkliga roboten.
– Lag Tesla lyckades utföra utmaningen på ett imponerande sätt, tyckte juryn.   
De använde även röststyrning och löste de problem som uppstod i gott samarbete. De vinner en resa till Kina för hela laget.
Hård konkurrens
Juryn bestod av årets it-tjej Anna Henningsson, robotentusiasten Fredrik Löfgren, Oskar Bruce på Alfa Laval, Eddie Eriksson på Robot System Products och Johan Frisk på Opiflex.
Bedömningen var både kvantitativ och kvalitativ. Bland annat tittade juryn på samarbetsförmåga, kreativitet, nytänk och potential.
Bland deltagarna fanns en mix av kompetenser inom elektronik, inbyggda system, automation, programmering, datakommunikation, robotik, konstruktion och systemutveckling.
En ny mötesplats
Sweden Robot Hack är en ny mötesplats för unga och industrin. Bakom tävlingen står Mälardalens högskola, Robotdalen, Munktell Science Park, Eskilstuna kommun, Eskilstuna fabriksförening, abb, Opiflex, Place Consulting och Placebrander. Tävlingen stöttas av  Vinnova.