L

Automatisering och robotisering växer inom elektronikproduktion

Jonathan Lans från underleverantörföretaget MTEK Consulting svarar för bland annat programmering av monteringsroboten Yumi som är en del av Mycronics hela automatiserade produktionslinje. – En av våra system anpassade efter modellen Industri 4.0, säger Simon Sandgren från Mycronic. En tillämpning för just-in-time-produktion med ”100 procents saldonoggrannhet”.
Foto: Dagmar Zitkova

Trender inom elektronikproduktion visades på årets Productronica. Elektronikproduktion och komponenttillverkning är ett stort segment för produktion och tillverkning.Totalt kom 44 000 besökare från 82 länder till branschens stora mässa i München, Productronica 2017. Cirka 1 200 företag från 42 länder ställde ut. Produktivitet, digitalisering smarta fabriker och Industri 4.0 var stora teman på mässan.

Den tyska mässan för elektronikproduktion, Productronica, som går i München vart annat år, är poulär bland svenska företag. Det märkte vi, på tidningen Automation, redan på väg från flygplatsen då många svenska företagsrepresentanter kom till München inte bara för att besöka mässan för att leta efter intressanta nyheter, utan  även för att delta i olika aktiviteter som arrangerades i anslutning till mässan och inte minst för att själva ställa ut.
Ett stort segment
Elektronikproduktion och komponenttillverkning är ett stort segment och det märktes på den stora trängseln på mässgolvet. Totalt kom 44 000 besökare från 82 länder till mässan under de tre dagar då den pågick med ca 1 200 utställare från 42 länder på plats. Bland svenska utställare märkets till exempel Mycronic som i en stor monter visade en hel del nyheter.  
– Bland annat har vi med oss vår  senaste generation av monteringslösningar för den intelligenta fabriken, berättade Simon Sandgren, marknadschef på Mycronic som guidade tidningen Automation genom montern.

Läs hela artikeln. Ladda ner den som PDF-fil

Dagmar Zitkova Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Publicerad tisdag, 02 januari 2018 08:49

Sök i nyheter