ABB och IBM samarbetar kring artificiell intelligens för industrin

Foto: Dagmar Zitkova Ulrich Spiesshofer. Foto: Dagmar Zitkova Ulrich Spiesshofer.

 

I slutet av april presenterade ABB och IBM ett strategiskt samarbete kring artificiell intelligens och maskininlärning. Samarbetet sker genom ABB Ability, och IBM Watson Internet of Things.
På fabriksgolvet
 De första två gemensamma industrilösningarna som drivs av ABB Ability och Watson kommer att ge kognitiva insikter i realtid till fabriksgolvet och smarta elnät, rapporterar ABB i en kommuniké som skickades ut i samband med att sammarbetet offentliggjordes.


 –Denna kraftfulla kombination markerar nästa nivå av industriell teknik, där vi går från nuvarande uppkopplade system som bara samlar in data, till industriell drift och maskiner som använder data för att känna, analysera, optimera och vidta åtgärder som främjar en ökad drifttid, högre hastighet och större avkastning för industrikunder, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.
ABB har idag en installerad bas på 70 miljoner uppkopplade enheter, 70 000 digitala styrsystem och 6 000 programvarulösningar för företag. IBM är idag bland de ledande aktörerna inom området artificiell intelligens och kognitiv databehandling.
– Tillsammans kommer vi att skapa kraftfulla lösningar där kunderna kan dra nytta av den fjärde industriella revolutionen.
Lärande maskiner
– De nya lösningarna kommer att gå längre än dagens uppkopplade system som bara samlar in data. Istället får vi självlärande industriella maskiner som använder data för att förstå, känna, resonera och vidta åtgärder som stödjer medarbetare genom att bidra till att ta bort ineffektiva processer och redundanta arbetsuppgifter.

Läs mer om:
Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2017-05-23 06:35:54