Sweco renoverar avloppsreningsverk i Prag

Dagmar Zitkova Reningsverket kommer att ge renare vatten även utanför Tjeckien. Floden Vltava (Moldau) rinner vidare ut i Labe (Elbe) och blir i flera tyska städer en källa till dricksvatten. Dagmar Zitkova Reningsverket kommer att ge renare vatten även utanför Tjeckien. Floden Vltava (Moldau) rinner vidare ut i Labe (Elbe) och blir i flera tyska städer en källa till dricksvatten.

Sweco anlitas för omfattande renovering och utbyggnad av Prags centrala avloppsreningsverk. Uppdraget är värt totalt cirka 75 miljoner kronor, rapporterar Sweco.
– Vi kommer att höja kapaciteten på Tjeckiens största avloppsreningsverk på ett sätt som ger renare vatten i ett stort område även utanför Prag, säger Bo Carlsson, vd för Sweco i centrala och östra Europa.


– Uppdraget är en total-entreprenad där Sweco anlitas av entreprenörens konsortium (The Association of wwtp Prague).
Sweco får ansvar för konsulttjänster, detaljprojektering och bygghandlingar för den nya anläggningen. Satsningen görs på grund av de krav som eu ställer på avloppsreningsverkens kapacitet. Swecos uppdrag pågår till 2017, då den nya anläggningen testas och därefter kommer att tas i bruk.

 

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2013-12-15 23:00:00