Rockwell Automation har förvärvat amerikanska ACP med mjukvaran Thinmanager

Foto: Dagmar Zitkova Rob Stew har varit försäljningschef för den europeiska marknaden på ACP. I början av oktober  besökte han Göteborg och presenterade Thinmanager på Scanautomatic. Foto: Dagmar Zitkova Rob Stew har varit försäljningschef för den europeiska marknaden på ACP. I början av oktober besökte han Göteborg och presenterade Thinmanager på Scanautomatic.

I början av september meddelade Rockwell Automation att de har förvärvat mjukvaruföretaget ACP (Automation Control Products). ACP, med säte utanför Atlanta i usa har sedan 1998 utvecklat mjukvaror för produktions-övervakning. Deras två huvudsakliga produkter  heter Thinmanager och Relevance.
För Rockwell Automation innebär förvärvet att de nu kan implementera Thinmanager i sin plattfrom  Enterprise, rapporterar Rockwell Automation.
Digital och ansluten
– Med ACP:s unika produkter, nu i vår portfölj, kan vi erbjuda nya möjligheter för att göra tillverkningsmiljön mer digital och ansluten, sade Frank Kulaszewicz, vice VD för området arkitektur och program på Rockwell Automation i samband med att affären presenterades den 12 september.


– Thinmanager effektiviserar arbetsflöden och tillåter användare att minska hårdvaru-, drifts- och underhållskostnaderna. Programvaran Relevans utökar Thinmanagers funktionalitet genom egen ”platsbaserad” teknik, så att användarna får mobil åtkomst till innehåll och applikationer var som helst i en produktionsanläggning.
Olika datakällor
– Programvaran Relevans är serverbaserad och arbetar med tunna klienter som inte kräver särskilt underhåll. Den sammanställer information från olika datakällor, till exempel  från styrsystem, databaser, scada och liknande. Man kan få data från upp till 16 olika system (oberoende av hårdvaran), skickade till sig och presenterad i olika mobila enheter som mobiler och läsplattor, säger Rob Stew som har varit försäljningschef för Europa på ACP.
Info anpassar sig
Det unika är att den presenterade informationen anpassar sig till var i anläggningen man befinner sig och är även unik för varje enskild användare. Bara de data som är relevanta för en viss användare är tillgängliga eftersom  systemet jobbar med behörigheter och relevans.
– Detta kallas på engelska Industrial Content Management, vilket betyder att man styr datapresentationen i olika webbläsare dynamiskt, enligt i förväg definierade villkor.

Läs mer om:
Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2016-10-25 06:45:36