Belönades med pris för inbyggda system

Dagmar Zitkova Dasa Control Systems visade det vinnande bidraget Forester i utställningen i anslutningen till Embedded Conference Scandinavia i Kista. Dagmar Zitkova Dasa Control Systems visade det vinnande bidraget Forester i utställningen i anslutningen till Embedded Conference Scandinavia i Kista.

I höstas genomförde elektronikbranschen sin årliga konferens Embedded Conference Scandinavia. Förutom utställningen och en mängd seminarier presenterades vinnarna av årets tävling Swedish Embedded Award som delas ut för bästa tillämpningar inom området inbyggda system. Priset delas ut i tre kategorier: Företagspris (Enterprise Category) Student som går till ett bidrag från studenter vid svenska högskolor samt Micro/Nano, för bästa bidrag som innehåller mikromekanik.


Styr avverkningen
Årets företagspris (Enterprise Category) gick till förertaget Dasa Control Systems, för systemet Forester.
Forester är ett så kallat apterings- och styrsystem till olika skogsmaskiner, i första hand till skördare. Systemet har ett avancerat, men lättanvänt, grafiskt gränssnitt där föraren av skogsmaskinen kan styra avverkningen för att få optimalt utbyte till sågverk eller massaindustri. Systemet kan anpassas för olika tillverkare av skogsmaskiner och för individuella krav hos olika förare.
Studentpriset
Studentpriset vanns av Vito Di Fonzo och Shwan Clyako från Chalmers Tekniska Högskola.
Deras bidrag, Venus Sensing and Controlling System, används för kontinuerlig och beröringsfri mätning och styrning i bioreaktorer för biologiska processer. Systemet mäter beröringsfritt parametrar som pH, syrehalt, koldioxidhalt och temperatur i vätskor.

 

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2013-12-12 13:13:00