Byter namn till Hexagon Manufacturing Intelligence

Foto: Dagmar Zitkova Hexagon satsade stort på industrimässan i Hannover i våras. Foto: Dagmar Zitkova Hexagon satsade stort på industrimässan i Hannover i våras.

Hexagon Metrology blir Hexagon Manufacturing Intelligence. Företaget byter namn för att ”återspegla ökad kapacitet inom datadrivna industriella tillverkningslösningar”, kommenterar Hexagon sitt namnbyte. Förändringen ligger  närmare Hexagons övergripande strategi med fokus på mjukvarubaserad it och tillämpningar som förbättrar kvaliteten och produktiviteten för kundernas hela arbetsflöde.


Utvecklar teknik
Hexagon Metrology levererar kompletta kvalitetssäkringslösningar för kunder inom tillverkningsindustrin. Produktsortimentet av mätutrustning har byggts upp med hjälp satsningar på innovationer i kombination med olika förvärv.
– Vår egen FoU har resulterat i flera tekniska innovationer, skriver Hexagon. Till exempel flyttade vi mätningen från mätrummet ut till produktionen och därefter fördes mätdata vidare ut i ett arbetsflöde i fabriken.
Exempel på genomförda förvärv är Vero Software, specialist på cad/cam och Q-Das, expert inom statistisk processtyrning. Dessa har expanderat företagets erbjudande mot bredare tillverkningstekniker. Bland annat detta blev bakgrunden till namnbytet – Hexagon Manufacturing Intelligence.
Kundernas behov
– Vi lyssnar på kunderna och utvecklas för att uppfylla deras behov, säger Hexagons vd och koncernchef, Norbert Hanke.
– Tillverkare måste arbeta snabbt och med förtroende. Därför föredrar de integrerade system och lösningar från en enda leverantör. Det gör dem processeffektivare och mer konkurrenskraftiga  inom sina branscher.
–Vi har gått vidare från isolerad datafångst inom traditionell metrologi och gjort det möjligt för kunder att analysera och utnyttja data för en mer välinformerad beslutsprocess – mäta, analysera och agera, som vi kallar det. Vi fortsätter att  fokusera på forskning.

Läs mer om:
Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2016-02-02 07:09:03