Webbpanel kan anslutas till många styrsystem

foto: Phoenix Contact Den nya operatörspanelen använder webbteknik. foto: Phoenix Contact Den nya operatörspanelen använder webbteknik.

Internetteknik är inte bara ett sätt att hitta information via Google eller andra sökmotorer, utan också en väg att kontakta styrsystem inom en anläggning oberoende av fabrikat. Många styrsystem, liksom andra industrisystem, har inbyggda hemsidor som kan läsas med webbteknik eller ta emot styrsignaler. Just detta har Phoenix Contact tagit fasta på med en serie öppna webbterminaler i industriutförande kallad wp 3000.
Från terminalerna kan man både avläsa och styra andra system via deras hemsidor. På så vis kan man klara sig med en gemensam operatörspanel för många olika styrsystem, liksom andra system, även från olika tillverkare eftersom webbtekniken är standardiserad.


Terminalerna finns i storlekar från 5,7 till 15 tum. Det är inbyggda i en kapsling av aluminium, håller täthetsklass ip 65 och är anpassade för panelmontage. De är dessutom avsedda för 24 volts matning och emc-skyddade. De kan arbeta i temperaturer från 0 till +50 °C. wp 3000 följer den nya standarden html 5.
Phoenix Contact

Dag Toijer E-mail:dag.toijer@vtf.se
Publicerad 2015-04-24 09:00:10