Siemens levererar automation till ny kartongmaskin

foto: dagmar zitkova Metsä Board är en stor producent av fiberkartong, coated white-top kraftliners och market pulp. I framtiden kommer Metsä att satsa allt mer på renodlad kartongproduktion.  Siemens ska nu leverera ett komplett automations- och drivsystem till de nya kartongmaskinerna. foto: dagmar zitkova Metsä Board är en stor producent av fiberkartong, coated white-top kraftliners och market pulp. I framtiden kommer Metsä att satsa allt mer på renodlad kartongproduktion. Siemens ska nu leverera ett komplett automations- och drivsystem till de nya kartongmaskinerna.

Siemens har i början av detta år undertecknat ett avtal med papperskoncernen Metsä Board, rapporterar Siemens i en kommuniké.
 Avtalet gäller ett projekt där Metsä investerar i helt nya kartongmaskiner för produktion av falskartong och kraftliner i sitt kartongbruk i Husum. Planen är att den nya maskinen ska vara igång år 2017.


Styr och övervakar
Ordern har ett initialt värde på 45 miljoner kronor, uppger Siemens.  Leveransen omfattar ett komplett automations- och drivsystem. Bland annat ingår ett system för styrning och övervakning av processen baserat på Simatic pcs7 och Sipaper apl. I leveransen ingår även Sinamics s120 drivsystem, Simoticsmotorer samt Sipaper Safety för maskinsäkerhet.
Långt samarbete
– Vi har samarbetat med Metsä i över 25 år och därför har vi nu en stark affärsrelation, säger Göran Persson, chef för division Process och Drives på Siemens.
– Metsä Board är en av Europas största producenter av fiberkartong, coated white-top kraftliners och market pulp. Framöver kommer Metsä att satsa allt mer på renodlad kartongproduktion.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2015-04-07 06:57:33