Miljonlån till Atlas Copco för industriell FoU

Foto: EIB  Europeiska investeringsbanken och Atlas Copco undertecknade ett avtal. Foto: EIB  Europeiska investeringsbanken och Atlas Copco undertecknade ett avtal.

Europeiska investeringsbanken (eib) stödjer industriell forskning med ett lån på 2 837 miljoner kronor till Atlas Copco, rapporterar eib i en kommuniké.
 Målsättningen med Atlas Copcos innovationsarbete är att utveckla renare, säkrare och effektivare tillverkningsprocesser samt anläggnings- och gruvteknik. 

Företagets verksamhet inom forskning, utveckling och innovation, som huvudsakligen är baserad i Sverige och Belgien, omfattar även ett nära samarbete med olika europeiska universitet och forskningsinstitut.  På detta sätt bidrar man till att sprida den senaste tekniska kunskapen.
– Vi är glada över den här överenskommelsen med Atlas Copco. Lånet kommer att ge stöd till innovation inom en av de viktigaste ekonomiska sektorerna, minska koldioxidutsläppen, förbättra energieffektiviteten och förbättra arbetstagarnas säkerhet, kommenterar Jonathan Taylor, eib:s vice president med ansvar för lån i Sverige, överenskommelsen med Atlas Copco.
Projektet kommer att genomföras åren 2015 - 2018 och utföras av mer än 5 000 anställda vid Atlas Copco, varav cirka 1 350 kommer att vara direkt involverade i forsknings- och utvecklingsarbetet.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2015-03-11 08:19:48