Smalt system för fjärranslutningar

Foto: Weidmüller Smala anslutningar. io- modulerna till U-Remote är 11,5 mm breda. Foto: Weidmüller Smala anslutningar. io- modulerna till U-Remote är 11,5 mm breda.

U-Remote är ett distribuerat io-system från Weidmüller med moduler som är 11,5 mm breda. Systemet har en integrerad webbserver som kan användas vid bland annat drifttagning och fjärrdiagnos.


Plug-in-anslutningar och förmonterat kablage gör att installationen utförs utan verktyg. Komponenter kan bytas under drift utan att bussanslutning bryts och strömförsörjning kopplas bort.Flera bussar går att ansluta till io-systemet, bland annat Ethernet, Ethercat, Modbus tcp, Profibus och Profinet. io-moduler finns för både digitala och analoga in- och utgångar, pulsbreddsmodulering och för säkerhetsanslutningar. Den snabba system-
bussen arbetar med upp till 256 digitala anslutningar på 20 µs.U-Remote skiljer på matningen för in- och utgångar med två 10-amperes strömbanor som klarar stora laster. Även internmatningen klarar tunga laster och tillåter att 64 moduler drivs av busskopplarens nätaggregat.
Systemet kan arbeta i temperaturintervallet från –20 till +60 °C. Lysdioder på modulerna och på varje kanal visar status och diagnos. Täthetsklassen är ip 20.

Läs mer om:
Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2014-04-01 11:50:11