Gripdonet lyfter säckar och balar

foto: Copal development Gripdonet Spidergripper kan lyfta säckar och balar från en pall upp på ett transportband. foto: Copal development Gripdonet Spidergripper kan lyfta säckar och balar från en pall upp på ett transportband.

Copals Spidergripper är en gripanordning som kan lyfta jutesäckar och balar som innehåller exempelvis kakao, kaffe, nötter eller te. Gripdonet sparar tid och kostnader och automatiserar dessutom det tunga manuella arbetet att flytta säckarna.

Spidergripper kan exempelvis användas för att lasta av en pall med säckar och flytta dem till en transportband eller vice versa.Gripanordningen kan vridas 90° och har flera vridningspunkter. Det innebär att säckar som inte ligger helt platt ändå kan gripas. Gripanordningens läge registreras av sensorer.Spidergripper kan anslutas till Copals C2 Container Stripper, en mobil transportutrustning med ett ställbart transportband. Gripanordningen fästs med snabbkopplingar och kan sedan flytta säckarna från exempelvis en pall till bandet för vidare transport. Styrsystemet för C2 Container Stripper har kompletterats med funktioner för Spidergripper.
Det nya gripdonet Spidergripper är bara en av de gripanordningar som kan fästas på C2 Container Stripper, som därmed kan användas för att lasta av en mängd olika typer av varor. Snabbkopplingen gör att gripdonen kan skiftas på några minuter.

Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2014-03-27 12:40:47