Ny RFID-handenhet för industriell miljö

Pepperl+Fuchs erbjuder en bärbar och flexibel lösning för att skriva och läsa RFID-transpondrar med olika frekvenser. Nya modulära IC-HH5 RFID-handenhet är det senaste tillskottet i produktsortimentet för industriell automation med en särskilt användarvänlig design och högpresterande hårdvara. Med hjälp av en sofistikerad mekanism kan RFID-läs-/skrivhuvuden för olika frekvenser (LF, HF, UHF) snabbt och enkelt fästas på handenhetens basmodul utan hjälp av verktyg.

 

Läs-/skrivhuvudena är plug-and-play, vilket gör att de kan bytas ut under drift utan tidskrävande konfigurationsarbete. Detta säkerställer att användarna kan koncentrera sig helt på sin uppgift. För att hjälpa till med detta har basenheten en 4,8-tums kapacitiv, härdad färgpekskärm, som kan avläsas tydligt hela tiden även under suboptimala omgivande ljusförhållanden. IP54-skydd understryker enhetens lämplighet för användning utomhus och i andra utmanande miljöer.

Den nya RFID-handenheten är byggd kring en högpresterande Arm Cortex A53, fyrkärnig processor med en 1,8 GHz klockfrekvens per kärna, och har en inbyggd Cortex M4, 400 MHz-processor, som ger dedikerad kontroll av RFID-läs-/skrivhuvudena. Förutom de kraftfulla processorerna har handdatorn 2 GB RAM och 16 GB flashminne, vilket ger snabb åtkomst och snabba bearbetningstider även vid arbete med mer komplexa program.

Ett integrerat 2,4/5 GHz WLAN-gränssnitt och Bluetooth-stöd gör att data kan utbytas med back-end-system och andra handhållna enheter. När det gäller mjukvara använder Pepperl+Fuchs ett optimerat Android Industrial+ operativsystem. OS imponerar med särskilt höga säkerhetsstandarder och långsiktig tillgänglighet, och ger ett användargränssnitt som kommer att vara bekant för många användare på grund av dess likheter med smartphone OS.

 

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-11-19 08:12:41