Assemblin köper Eltex

Assemblin Finland har köpt det finska elentreprenadbolaget Eltex Sähkö ja Automaatio Oy. Eltex,som grundades 2005, är specialiserat på elarbeten i automationsprojekt. Bolaget omsätter två miljoner euro och är baserat i Helsingfors.

 

 

Eltex började som en vanlig elfirma men har nu skiftat fokus till att nästan uteslutande jobba med automationsprojekt. Bolaget arbetar för Finlands ledande systemleverantörer och har varit involverad i ett flertal stora byggprojekt i Finland.

Eltex utför även underhåll och installation av gasövervakningsutrustning, elinstallationer och tillverkar högkvalitativa automations- och styrcentraler. Bolagets huvudkunder utgörs av aktörer inom bygg- och installationsbranschen.

– Eltex är ett mycket professionellt och välrenommerat bolag med en verksamhet som kompletterar vår. Med detta förvärv stärker vi vår automations- och elkompetens, vilket breddar vårt erbjudande och innebär att vi kan erbjuda våra befintliga kunder en ännu bättre service, säger Jukka Jäppinen, operativ chef på Assemblin Oy.

Utmärkande för Eltex är ett starkt kund- och medarbetarfokus. 

– Vi eftersträvar att alltid leverera hög kvalitet. Vi är stolta över den verksamhet vi har byggt upp, men tror att vi med Assemblin som ägare kan utvecklas ytterligare och erbjuda våra medarbetare mer utveckling och karriärmöjligheter, säger Ville Leikas, vd för Eltex Sähkö ja Automaatio Oy.

Mary Örnborg E-mail:mary.ornborg@automation.se
Publicerad 2021-11-03 07:00:50